T.L. Sirk d.o.o. od septembra 2018 ponuja tudi letalske prevoze blaga

avtorica članka: Marjana Dobnikar

Pri letalskih prevozih, tako potniških kot tovornih, je najpomembnejša varnost. Dogodki 11. septembra 2001 so bili za svetovno letalsko industrijo prelomni. Od takrat dalje vznikajo nove in nove zahteve ter pravila, da bi bila v letalskem prometu zagotovljena najvišja možna stopnja varnosti. Neupoštevanje pravil glede varnosti lahko tako potnika kot tovor zadrži na letališču ali pa na končno destinacijo prispeta z zamudo.

Večina pošiljk v letalskem prometu potuje s potniškimi letali, vendar imata potnik in njegova prtljaga vselej prednost pred pošiljkami. Na običajnih letih tako sedite nad prostorom za tovor, torej nad prtljago in pošiljkami.

Pri vrstah tovora za letalski transport ni večjih ovir – z letali se prevaža pravzaprav vse – od igle do slona. Velik del pošiljk predstavljata hrana in pijača. Blago, ki vsebuje potencialno nevarne snovi, pa sme na letalo le pod določenimi pogoji. Nekaterih stvari z letalskim transportom ne morete prepeljati, vrednostnih pošiljk, denimo, denarja, zlata, draguljev ter predmetov, katerih cena presega 1.000,00 ameriških dolarjev za kilogram teže.

V poslovni enoti Brnik na ljubljanskem letališču za naše stranke organiziramo transport letalskih pošiljk po vsem svetu. Svetujemo in poiščemo najbolj optimalno rešitev. Blago uvozimo ali izvozimo, uredimo vse potrebne carinske formalnosti, organiziramo pretovarjanje, skladiščenje, tehtanje, označevanje pošiljk in preglede blaga. Poskrbimo, da tovor zanesljivo, varno in hitro dostavljen na želeno destinacijo.

 

 

 

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se