Čarter prevozi tovora

Zračni transport ponuja številne prednosti – bolj ko je končna destinacija oddaljena, pomembnejša je hitrost potovanja pošiljk do nje. V današnjem času je omrežje letališč relativno gosto, zato je dostopnost letenja večja. Ko govorimo o prevozu blaga, je zanesljivost dobave pri letalskih prevozih zelo velika.


Čarterski let ali čarter (nemško: Charterflug, francosko: Vol charter) je specializirani letalsko -  prevozniški let, ki ga letalska družba ne ponuja ves čas, temveč samo v določenem obdobju ali terminu. Za razliko od linijskega prevoza, kjer obstajajo javne in redne povezave med letališči, čarter pomeni najem letalskega prevoza za lastno uporabo.


V zračnem prometu ločimo več vrst čarterskih prevozov:

·         S pogodbo zakupljena celotna kapaciteta letala (whole charter)

·         S pogodbo zakupljen določen del kapacitete letala, preostala kapaciteta je na voljo drugim logističnim podjetjem (part ali split charter)

·         S pogodbo zakupljen le en prevoz oziroma ena rotacija (ad hoc charter)

·         S pogodbo določeno redno zaporedje transportov (series charter)

·         S pogodbo zakupljeno letalo za določeno sezono (time charter)


Čarterje se pri letalskih prevozih uporablja predvsem za nenačrtovane, posebne lete, ki so lahko potniški ali pa so namenjeni prevozu blaga, torej kargu.


Njihova poglavitna prednost je, da »vskočijo« (odpeljejo, pripeljejo potnike in blago), ko drugih, rednih linijskih letov ni na voljo. Običajno se čarter letalske prevoze pri transportu uporablja v primeru, ko je prevoz blaga nujen, velike vrednosti ali se denimo, rešuje življenje.


Čarterski leti so direktni, potujejo od letališča, kjer se tovor naloži, pa vse do letališča, kjer tovor raztovorijo. Vmes se ne ustavljajo, razen, če morajo dotočiti gorivo. Čarterji se uporabljajo povsod po svetu, največ v razvitih delih sveta, v ZDA, Kanadi in Evropi.



Dobava sedežnih prevlek za avtomobilsko industrijo

Avtomobilska industrija že dolgo deluje po metodi »just in time«, kar pomeni, da zalog določenih delov avtomobila ni, proizvodnja pa deluje na tekočem traku. Če torej v proizvodnji zmanjka nekaj vijakov oziroma nujno potrebnega kosa, s katerim se izdelava avtomobila lahko zaključi, je potrebno manjkajoče dele v proizvodnjo dobaviti na najhitrejši možen način.


Nedavno je podjetje T.L. Sirk, d.o.o., s hitro organizacijo čarterskega kargo prevoza uredilo dobavo sedežnih prevlek v tovarno avtomobilov, kjer so avtomobili na liniji čakali nanje. Prednost takšnega načina transporta je vsekakor hitrost dobave, saj z direktnim letom pošiljka nikjer ne čaka. Vendar je potrebno omeniti tudi, da takšni čarterski kargo prevozi dragi in se jih zato poslužujejo le večja podjetja oziroma korporacije.


Logistično podjetje TLS ima svojo poslovno enoto na Brniku, od koder za naročnika organizirajo transport letalskih pošiljk po vsem svetu ter uredijo tudi uvozno ali izvozno carinjenje blaga ter zavarovanje tovora v letalskem prometu. Izpolnijo pričakovanja in zahteve kupcev pri celoviti storitvi v mednarodnem letalskem prometu, ki ob optimalni in cenovno ugodni izvedbi storitve letalskega prevoza lahko vključuje tudi cestni prevoz do končne destinacije. Za vas lahko uredijo tudi čarter za, recimo, nedeljski izlet na Ibizo ali za vaše naročilo 100-ih kg kave iz Brazilije.


Pokličite nas:

+386 42 92 73 70

ali nam pišite:

air@tls.si


 

 

 

 

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se