Kdaj plemenski žrebec postane kargo?

Izraz kargo, angl. cargo, pomeni prevoz večje količine tovora, običajno dobrin ali produktov, prepeljanih z oddaljene lokacije na drugo lokacijo, s komercialnim namenom. Sprva se je kargo nanašal na večje ladijske pošiljke, danes pa zaobjema vse načine transporta blaga: železniškega, ladijskega, letalskega in cestnega. V letalskem prometu je za transport blaga najbolj uporabna aluminijasta paleta. Te so prilagojene tipom letal, vsak letalski prevoznik uporablja določene vrste/ tipe letal.


 

Z letališča Brnik LJU potuje večina blaga na aluminijastih letalskih paletah, ki jih zgradijo v skladišču, glede na njihovo nosilnost, povežejo jih med seboj in jih prekrijejo z mrežo.
 

Manjše kontejnerje uporablja in z njimi blago prevaža le letalski prevoznik Finnair.
 

Če je potrebno, se točno določen kontejner za poseben tip blaga, naroči pri letalskem prevozniku (npr. hladilni kontejner, kontejner za konfekcijo ali kontejner za odpremo konja).
 

Stroški najema kontejnerja za enega konja - najem, dostava, čiščenje in vračilo kontejnerja  - skupaj z letalskim prevozom konja, na relaciji Brnik- New York, stane vsaj 10.000 €. Toliko pa je približna ocenjena vrednost plemenskega konja. Iz podatkov lahko sklepamo, da se običajni rjavci ne znajdejo pogosto v vlogi karga.

 

 

 

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se