Kombinacije transporta

Kombinirani ali multimodalni transport sočasno združuje dve ali več kombinacij različnih vrst transportnih sredstev. Bistvo je v njegovi organiziranosti, odgovornosti ter enotno urejeni pravni dokumentaciji. Mnogi so mnenja, da je prav kombiniran transport nova transportna tehnologija, ki zajema tako manipulacijo kot prevoz blaga.
 

Multimodalni transport je uzakonila Konferenca Združenih narodov za trgovino in razvoj s Konvencijo o mednarodnem multimodalnem prevozu blaga, 24. maja 1980 v Ženevi. Od takrat naprej je za celotno opravljanje kombiniranega transporta potrebno izdati zgolj eno listino o prevozu blaga (FBL – negotiable fiata multimodal bill of lading). Celoten postopek transporta pa organizira eno podjetje, običajno mednarodni špediter.
 

Najpomembnejša prednost kombiniranega transporta je omogočanje prevoza blaga »od vrat do vrat.« Običajno gre pri kombiniranem transportu za zabojnik, velikosti 20ft, zamenljivo tovorišče, tovorna prikolica, sedlasti polpriklopnik z vlečno enoto ali brez nje in cestno vozilo, ki se prevažajo z železniškim prometom ali po vodni plovni poti, pri čemer se dovoz in odvoz intermodalnih prevoznih enot z nakladišč ali razkladišč do najbližjega terminala za kombiniran prevoz oziroma pristanišč, opravi s cestnim prevozom.
 

Logistično podjetje T.L. Sirk je na mednarodnem logističnem trgu prisotno že več kot 25 let. Svojim komitentom, že prek 20.000 jih je, med drugim nudi kombinacije različnih vrst storitev transporta blaga.
 

ROAD&AIR storitev je kombinacija letalskega prevoza s cestno dostavo blaga do naročnika oziroma skladišča. Letala pristajajo le na mednarodnih letališčih, kjer se pošiljke odložijo v skladišče, tovor pa s storitvijo ROAD/AIR nadaljnjo pot do naročnikov opravi s tovornimi ali dostavnimi vozili.
 

ROAD&SEA ali TRAIN&SEA storitvi vključujeta vse pristaniške in carinske storitve kot tudi dogovore z ladjarji in kopenskimi intermodalnimi prevozniki za varno in cenovno ugodno dostavo kontejnerjev do vrat naročnika. Široka paleta pogodbenih partnerjev logističnega podjetja T.L. Sirk je zagotovilo za hiter in varen transport kontejnerjev tudi po kopnem.
 

ROAD&TRAIN storitev je namenjena predvsem tovornim pošiljkam, ki potujejo s ali na Kitajsko. Del poti tovor opravi po cesti (do Budimpešte, Madžarska), preostali del pa z vlakom (do Xi'An, SZ Kitajska). Lahko gre za tovor v zabojnikih ali razsuti tovor. Storitev ROAD&TRAIN je za mnoga podjetja logistično zelo zanimiva, saj je tranzitni prevoz po železnici od dva- do trikrat hitrejši od prevoza po morju in skoraj petkrat cenejši od transporta z letalom. Zelo je primerna za transport tovora, ki je občutljiv glede časovnih rokov in časovnega razmaka med dobavami. Običajno gre za avtomobile, belo tehniko, elektroniko, pohištvo, oblačila, živila in farmacevtske izdelke.
 

S TLS-jevimi šestimi logističnimi aktivnostmi se za transport različnih vrst blaga vselej najde celovita rešitev in zagotovi, da se tovor varno, zanesljivo in hitro dostavi na želeno destinacijo.



Želite izvedeti več?

Pokličite nas ali na pišite:

+386 1 78 12 200

info@tls.si

 

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se