Logistični center Šimanovci zagotavlja živahno izmenjavo blaga med Slovenijo in Srbijo

Šimanovci so manjše srbsko mesto, ki upravno sodi pod Občino Pećinci; slednja pa je del Sremskega upravnega okraja. Mesto je znano predvsem po večji in urejeni logistični industrijski coni, kjer ima lastno proizvodnjo veliko slovenskih in evropskih podjetij. S prvim majem leta 2022 se v novi industrijski coni v Šimanovcih odpira tudi sodoben logistični center slovenskega podjetja T.L. Sirk, d.o.o.. Novi logistični center TLS LC Šimanovci bo podjetjem v Sloveniji in Srbiji olajšal poslovanje in tako še tesneje povezal obe državi med seboj.
 

Od samega središča Beograda je novi logistični center oddaljen le 30 km, s svojo strateško lokacijo tik ob avtocesti E70, pa je hitro dostopen do vseh pomembnih povezav po Evropi.
 

TLS LC Šimanovci je zgrajen po najsodobnejših smernicah in okoljskih standardih ter ima certifikata ISO in HACCP. Opremljen je z najnovejšo nakladalno/razkladalno opremo ter paletnimi regali Jungheinrich, ki so izdelani po meri in so prilagodljivi. Pomemben del njegove opremljenosti je tudi napredna informacijska oprema, ki omogoča hitrejšo obdelavo naročil in spremljanje blaga od prejema naročila do njegove izpolnitve. Sodobno digitalno upravljanje skladišč je WMS rešitev, ki jo je podjetje TLS že preizkusilo v svojih skladiščih v Ljubljani in Komendi. Ima številne prednosti, saj WMS povečuje učinkovitost skladiščnih storitev na več načinov.
 

Tako slovenskim kot srbskim podjetjem v podjetju TLS že danes uredijo vso potrebno uvozno-izvozno dokumentacijo v njihovi poslovni enoti na mejnem prehodu Obrežje. Ustrezne dokumente uredijo tudi za blago, za katerega je potreben sanitarni ali veterinarski inšpekcijski nadzor. Blago v skladišču tudi: pakirajo, etiketirajo, stehtajo, embalirajo, označijo in paletizirajo.



 

Kapaciteta skladišča v novem logističnem centru v Šimanovcih je 25.000 paletnih mest v začetni, prvi fazi delovanja. Poleg skladiščenja paletnega blaga (carinskega in necarinskega), se bo v TLS LC Šimanovci opravljalo tudi storitve pretovarjanja in konsolidacije blaga za pošiljanje. V sodelovanju s špeditersko ekipo bodo tako na voljo najhitrejše rešitve za izdelavo jedrnatih deklaracij in preusmeritev na druge carinske urade.
 

Z nasveti in dolgoletnimi izkušnjami predlagajo najbolj optimalno rešitev za vsako podjetje. Transporte blaga in logistične storitve opravljajo kakovostno in cenovno ugodno. Z njihovo pomočjo vaše blago do naročnika pripotuje hitro, brez zapletov in poškodb.


 

Potrebujete dobro logistično rešitev?

+386 1 78 12 200

info@tls.si

lc.simanovci@tls.si

 

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se