Sodobno skladišče v Hočah: Inovativna logistika za učinkovitejši pretok blaga

Slovensko podjetje TLS ima v Hočah, približno 10 km SZ od Maribora, eno najnaprednejših logističnih središč v Sloveniji. Zgrajeno je s poudarkom na inovacijah in tehnoloških novostih, ima pa tudi izjemno lokacijo, saj so blizu železniške in letalske povezave, kar zagotavlja hitro in zanesljivo distribucijo blaga po vsej Sloveniji in izven njenih meja.
 

Železniške povezave
Ena ključnih prednosti TLS-jevega skladišča v Hočah je dobra povezava z železniškim omrežjem v Mariboru. S povezavo na železniško infrastrukturo, skladišče omogoča hitro in učinkovito transportiranje blaga po vsej Evropi. To ne le krajša čas prevoza, ampak tudi zmanjšuje obremenitev cestnega prometa, kar prispeva k trajnostni in okolju prijazni logistiki.
 

Letalske povezave
Prav tako TLS-jevo skladišče v Hočah dobro izkorišča bližino do Letališča Edvarda Rusjana v Mariboru. To omogoča hitre zračne pošiljke in transport tovora po vsem svetu. Prav hitrost in ažurnost pri pošiljanju blaga, je ključnega pomena za podjetja, ki potrebujejo hitre mednarodne dostave ali distribucijo blaga s časovno občutljivimi roki.
 

Uporaba 3PL logistike:
Logistično skladišče v Hočah vse bolj usmerja svoje delovanje v uporabo koncepta logistike tretje osebe (3PL), ki podjetjem omogoča izboljšanje učinkovitosti in zmanjšanje stroškov v oskrbovalni verigi. Termin 3PL logistika izhaja iz angleškega jezika (Third-Party Logistics) in označuje sodelovanje logističnega podjetja z zunanjo organizacijo oziroma drugimi podjetji, pri upravljanju s svojimi logističnimi potrebami, vključno s prevozom, skladiščenjem, distribucijo in drugimi storitvami oskrbovalne verige.
 

Na tak način lahko uporabniki 3PL optimizirajo svoje logistične procese, medtem ko se osredotočajo na svoje osnovno poslovanje. 3PL ponudniki v TLS-jevem skladišču v Hočah zagotavljajo širok spekter storitev, vključno s prevozi, skladiščenjem, distribucijo in upravljanjem blaga, kar uporabnikom skladišča omogoča dobro prilagodljivost, ki jo potrebujejo za uspeh na konkurenčnem trgu.


TLS- jevo sodobno skladišče v Hočah torej združuje tehnološke inovacije, dobro povezanost z železniškim in letalskim omrežjem ter uporabo 3PL logistike za optimizacijo oskrbovalne verige. S svojo strateško lokacijo in naprednimi zmogljivostmi je TLS-jevo skladišče v Hočah že postalo pomemben logistični člen na področju Slovenije in širše.



Vas zanima več?

Pokličite: 080 35 06

ali pišite: info@tls.si

 

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se