FTL, LTL in zbirni prevozi blaga

FTL (Full Truck Load) je način prevoza blaga, pri katerem tovorno vozilo prevaža zgolj pošiljko enega samega naročnika in je tako prostor v vozilu v celoti zaseden. Slovensko izraz za FTL je polni naklad.


Za voznika oziroma za transportno podjetje so polni nakladi najbolj optimalna možnost prevoza. Podjetje nima dodatnih stroškov in dela z obveščanjem strank o času prihoda blaga, fakturiranjem ter čakanjem na različnih mestih zaradi natovarjanja in raztovarjanja blaga. Voznik porabi manj časa pri natovarjanju in raztovarjanju ter pri zavarovanju tovora. FTL prevozi so prednost za naročnika, saj je to najhitrejša vrsta prevoza - tovor brez dodatnih poti neposredno prispe od mesta natovarjanja do prejemnika.


Poznamo tudi LTL (Less Than Truckload) prevoze blaga. LTL predstavlja delni naklad tovornega vozila. Običajno za delno natovorjeno tovorno vozilo transportno podjetje poišče še več delnih nakladov, da cena prevoza blaga za naročnika ni previsoka. Več delnih nakladov bi prevozniku sicer lahko prineslo več denarja kot polni naklad z enako težo in volumnom, vendar so na vsakem mestu natovarjanja in raztovarjanja lahko daljše čakalne dobe, zaradi katerih pa se čas prevoza lahko zelo zavleče. Delni naklad kontejnerja se v logistiki imenuje LCL (Less than Container Load) in se uporablja tako v cestnem, železniškem in ladijskem transportu.


Ena od variacij delnega naklada je tudi zbirni prevoz ali zbirnik – gre za več delnih nakladov iste zbirne pošiljke. Zbirni prevoz je način transporta, ki je najbolj primeren za manjše pošiljke, ki ne zasedajo celotnega prostora prevoznega sredstva. Proste kapacitete pri zbirnih prevozih tako zapolni več strank, kar zmanjša stroške transporta, oziroma se ti razporedijo med vse stranke. Zbirni prevozi blaga ali zbirniki veljajo za eno izmed najugodnejših rešitev pri prevozih cestnega tovora.


Transportno in logistično podjetje TLS iz Ljubljane ponuja svojim strankam FTL, LTL in zbirne prevoze iz/za vse evropske države in države Zahodnega Balkana. Zagotavljajo dostavo blaga oziroma prevzem pošiljk v času 12 ali 24 ur, nudijo strokovno podporo pri odpremi carinskih pošiljk, ADR pošiljk in vseh vrst pošiljk, ki so primerne za prevoz z zbirniki. Nadzorujejo celotno pot tovora na prevozni poti in nudijo ugodno zavarovanje blaga na poti.


Nudijo tudi ugodne cene skladiščenja blaga v lastnih skladiščih v Komendi, Ljubljani ali v Šimanovcih, Srbija. Lokacije njihovih skladišč so premišljene in skrbno izbrane, saj prav lokacija skladišč močno olajša transport in dostavo podjetjem, ki blago uvažajo iz različnih držav po svetu ali pa njihove pošiljke v Slovenijo prispejo preko Luke Koper. Tranzitni čas za dostavo blaga je tako zelo kratek.


Zagotavljajo zanesljiv, kakovosten in cenovno ugoden cestni transport pri prevozih vseh vrst, z lastnimi, najsodobnejšimi tovornimi vozili z EURO 6 standardom. V voznem parku transportnega podjetja TLS pa so poleg tovornih vozil še kombiji in manjša dostavna vozila, s katerimi izvedejo najbolj optimalno dostavo pošiljke od/do naročnika.



Potrebujete dobro logistično rešitev?
+386 1 78 12 200
info@tls.si

 

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se