Strateška pozicija PE TLS na letališču Jožeta Pučnika

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana se lahko z letošnjim julijem pohvali z novim potniškim terminalom. Sodobna infrastruktura se razprostira na 10.000 m2, uporabnikom pa ponuja višjo kakovost in večjo pestrost storitev ter boljše delovno okolje, ljubljansko letališče pa umešča na zemljevid modernih evropskih letališč.

Na strateškem mestu, neposredno ob nekdanjem potniškem terminalu, ob skladiščih se nahaja PE logističnega podjetja T.L. Sirk. Dobra umeščenost pomeni predvsem boljšo in hitrejšo sledljivost tovornih pošiljk, ki z ljubljanskega letališča po vsem svetu odpotujejo s potniškimi ali tovornimi letali.


Primer poti paketa od pošiljatelja do naslovnika

9:00 zjutraj

Slovensko podjetje, ki se ukvarja z izdelovanjem elektronskih vezij za peči, želi svojemu poslovnemu partnerju na Švedsko poslati 3 škatle vezij, dimenzij 30x40x25 cm, vsaka tehta približno 10 kilogramov. Škatle so že pripravljene v njihovem obratu v Ljubljani, izpolnjeni so tudi vsi potrebni dokumenti za pot (dispozicija, izjave, pooblastilo). Pakete pride v obrat iskat TLS-jev tovorni kombi.

10:15 dopoldne

TLS-jev kombi škatle dostavi do PE Brnik, kjer osebje najprej pripravi letalski tovorni list, po številki tega tovornega lista namreč lahko podjetje pošiljki sledi njeni na poti. Na dispoziciji, obrazcu, ki ga izpolni pošiljatelj, so zapisani vsi pomembni podatki o podjetju - pošiljatelju, pošiljki in prejemniku, pa tudi kdo pošiljanje plača in način plačila.

11:00 dopoldne

Na PE Brnik uredijo tudi dostavo pošiljke v tovarno v Stockholmu, Švedska. V priloženi dokumentaciji slovensko podjetje to dostavo nujno potrdi in v dokumentih napišite natančen končni naslov. Gre za storitev »door to door (E2E)«, ko je letalski prevoz pošiljk dopolnjen še s cestnim prevozom do končne lokacije. V zadnjem času je to postala kar običajna med pošiljatelji, vendar jo je potrebno predhodno potrditi.

15:20 popoldne

Tri škatle, kjer so shranjena elektronska vezja, vkrcajo na letalo za Stockholm. Blago, ki se prevaža z letali, mora biti shranjeno na paletah ali v kontejnerjih. Letalske palete in kontejnerji so narejeni iz lahkih materialov in so prilagojeni obliki trupa letala. Blago, ki potuje z letalom, mora biti tudi označeno z ustreznimi nalepkami in deklaracijami.

17:30 popoldne

Letalo pristane na letališču v Stockholmu, osebje tovorne pošiljke pregleda in preveri njihovo dokumentacijo.

Naslednji dan, 8:00 zjutraj

Tovorni kombi prepelje pakete elektronskih vezij do obrata tovarne, kjer jih prevzamejo in podpišejo dokumente o prejeti pošiljki.



Potrebujete svetovanje?

TLS PE BRNIK

+386 42 92 73 70

air@tls.si

Pon - Pet / 07:00 - 17:00
 



 

 

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se