Zbirni in polni cestni (LTL/FTL) transport do Makedonije in Albanije

Transportno in logistično podjetje T.L. Sirk, d.o.o., iz Ljubljane z avgustom 2023 uvaja novo, direktno zbirno linijo cestnega transporta do Makedonije in Albanije. Prevozi so organizirani enkrat do dvakrat tedensko iz Ljubljane ter enkrat do dvakrat tedensko iz Makedonije ter Albanije proti Ljubljani.  


Blago za transport zbirajo v carinskem skladišču podjetja TLS v Ljubljani, kjer ga na dan odpreme, z vso ustrezno carinsko dokumentacijo, naložijo na tovorno vozilo. Za omenjene transporte, namenjene v Makedonijo in/ali Albanijo, v podjetju uredijo izvozno/uvozno carinjenje ter ostale carinske storitve.


Uvedena linija je namenjena vsem slovenskim podjetjem, ki poslujejo z blagom in izdelki, namenjenim široki potrošnji in industriji oziroma nadaljnji predelavi ali dodelavi do končnih izdelkov. Nova transportna linija torej odpremlja blago širokega spektra, tako za industrijo kot za trgovino.


Pri carinjenju blaga, namenjenega v Albanijo, ki ni članica EU in zanjo velja drugačna zakonodaja, je potrebno izvozno carinjenje – EX, ki za prevoz blaga vključuje naslednje potrebne dokumente:

·         račun,

·         prevozni dokumenti (CMR),

·         dobavnica,

·         za določeno blago tudi izvozna dovoljenja (kmetijsko blago).


Evropska unija in Albanija imata namreč sklenjen sporazum o prosti trgovini. Če blago ustreza predpisanim zakonski podlagi, se pri izvoznem carinjenju izda EUR-1 dokument kot dokazilo o preferencialnem poreklu blaga. Za tovor v vrednosti 6000 evrov pa zadostuje že izjava izvoznika na izdanem računu, katere vsebina je predpisana.


V mesecu septembru 2023 podjetje TLS uvaja tudi direktno zbirno (FTL/LTL prevozi) transportno linijo do Kosova.


V podjetju TLS iz Ljubljane svojim strankam nudijo zanesljiv, kakovosten in cenovno ugoden transport in ker se dobro zavedajo, da sta varnost in okoljevarstvena odgovornost pomembna elementa, prevoze opravljajo z najmodernejšimi vozili EURO 6 standarda.


Njihova logistična pisarna v Ljubljani s podporo CVS satelitske navigacije izvaja stalen nadzor nad transportom vašega blaga. Delujejo v verigi dobaviteljev v OEM sektorju, zato so fleksibilnost, prilagodljivost ter hiter odzivni čas, njihove izpopolnjene vrline. Ob tem nudijo tudi celovite logistične rešitve (pretovor, cross-docking, skladiščenje in špediterske storitve), ki so jih razvili zaradi potreb ključnih kupcev v avtomobilski industriji, industriji bele tehnike in pohištveni industriji.



Želite več informacij?

Pokličite ali nam pišite:

+386 1 78 12 200

info@tls.si

 

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se