Iščete pravo skladišče? Pomembna je lokacija.

Skladiščenje blaga omogoča delovanje številnih drugih procesov v podjetjih – nabave, proizvodnje, nabave in prodaje, saj zagotavlja nemoteno oskrbo ob natančno načrtovanem času. Skladiščenje materiala, polizdelkov in izdelkov tudi varuje blago in ima zato zaščitno funkcijo. S pomočjo zalog skladiščenje blaga izravnava nihanja v materialnih tokovih,  ki jih pogosto prinaša dinamika sodobnega poslovanja ter omogoča enakomerno delovanje proizvodnega procesa. Bistvena naloga skladiščenja je tudi optimizacija zalog. Vedno večja proizvodnja različnih dobrin, uvajanje vedno novih izdelkov ter širitev ponudbe vodijo v nenehno povečevanje skladiščnih zmogljivosti.


 

Izbira ustrezne vrste skladišča je zato odvisna od potreb, ki jih ima podjetje ter od načina poslovanja v določenem skladišču. Skladišča ločimo glede na način gradnje, vrste materiala, ki ga skladiščijo, glede na funkcionalnost, na stopnjo centraliziranosti ali po sistemu izdaje materiala. 
 

Sama lokacija skladišča je za podjetja, ki v njem skladiščijo svoje blago, bistvenega pomena. Vpliva namreč na stroške poslovanja, predvsem z višino transportnih stroškov. Ko se odločamo za skladišče, moramo biti pozorni tudi na to, s kakšnimi površinami bomo razpolagali, kakšna je dovoljena višina skladiščnega prostora, kakšna je tehnika skladiščenja, kolikšna je gostota prometa v skladišče in iz njega, kakšna je infrastruktura in njena prepustnost ter kakšne so možnosti znižanja stroškov skladiščenja.
 

Sodobno opremljeni skladišči podjetja TL Sirk se nahajata v Ljubljani in PC Komenda. V Ljubljani, na Cesti dveh cesarjev v Ljubljani, prav na pomembnem stičišču V. in X. panevropskega cestnega koridorja, ponuja njihovo skladišče odlično lokacijo za vsa podjetja, ki se ukvarjajo s transportom blaga na osi Balkan – EU in obratno. Prav lokacija skladišča podjetja TL Sirk in skladiščenje blaga na tej lokaciji olajša transport in dostavo tudi vsem slovenskim podjetjem, ki blago uvažajo iz različnih držav po svetu in omenjene pošiljke v Slovenijo prispejo preko Luke Koper.
 

Med svojimi storitvami v skladišču TLS ponujajo distribucijo manjših pošiljk po Sloveniji po sistemu Just in time, ki jo za naročnika izvedejo z manjšimi kombiji in dostavnimi vozili. V skladišču nudijo tudi cross-docking storitev oziroma navzkrižno pretovarjanje. Gre za proces hitrega transporta in prerazporejanja blaga znotraj distribucijskega centra – skladišča, od sprejema blaga s tovornimi vozili ali železniškimi zabojniki do končne odpreme blaga. Cilji navzkrižnega pretovarjanja so zbiranje in razvrščanje blaga, ki je namenjeno na različne destinacije, ali nakladanje blaga na tovorna vozila s skupno ali podobno destinacijo.
 

V TLS-jevem skladišču blago, ki v skladišče prispe v kontejnerjih, tudi prepakirajo, ustrezno označijo ter odpremijo. Če tovor v skladišče prispe v vrečah ali na paletah, ki ustrezajo ladijskemu zabojniku, ne pa tudi cestnemu transportu, takšno blago paletizirajo na večje ali manjše palete, kar omogoči lažjo distribucijo pošiljk.
 

Nudijo tako kratkotrajno skladiščenje kot skladiščenje tovora za daljše obdobje. Na voljo je kar 28.000 paletnih mest za regalno ali talno skladiščenje. Možnosti skladiščenja blaga v skladišču podjetja TLS je res veliko. Svojim strankam svetujejo in zanje vselej poiščejo najugodnejšo rešitev.



Vas zanima več?

Pokličite ali nam pišite:

+386 1 78 12 200

info@tls.si

 

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se