Hitri letalski transport reši veliko težav

Slovensko podjetje, ki proizvaja pasivne lesene montažne hiše, v Švici, v bližini mesta Zurich, za naročnika postavlja štiri hiše iz lastne proizvodnje. Z cestnim transportom so vse elemente montažnih hiš predhodno že pripeljali na pripravljeno gradbišče, zataknilo se je čez nekaj dni, ko so pri gradnji montažnih hiš, natančneje pri vzpostavitvi sistemov za prezračevanje, opazili, da med pripeljanim materialom ni izmenjevalnikov toplote, nujnega kosa opreme, brez katerega sistema prezračevanja ne morejo vzpostaviti in ga preizkusiti.
 

Manjkajoče dele na gradbišču potrebujejo hitro, saj si 4-5 dni čakanja, da manjkajoče kose po cesti pripelje tovornjak, časovno ne morejo privoščiti. Odločijo se za letalski prevoz, ki lahko pošiljko iz Ljubljane v Zurich dostavi še isti dan.
 

Predstavnik slovenskega podjetja se z logističnim podjetjem T.L. Sirk dogovori, da pošiljko z štirimi izmenjevalniki toplote, pakiranimi v škatle dimenzij 28 x 60 x 32 cm, vsaka tehta 2,75 kg, delavci logističnega podjetja še isti dan pridejo iskat na sedež proizvajalca montažnih hiš in škatle dostavijo na brniško letališče.
 

V PE Brnik za omenjeno pošiljko uredijo tovorni list in vso potrebno carinsko dokumentacijo, saj pošiljka potuje v Švico, torej državo zunaj EU. Letalski prevoznik škatle še istega dne prepelje iz Ljubljane v Zurich, kjer logistično podjetje za pošiljko uredi še cesti prevoz od letališča do gradbišča.

Manjkajoči izmenjevalniki toplote so na gradbišču že naslednji dan in delavci lahko nemoteno nadaljujejo z gradnjo montažnih pasivnih hiš.

 

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se