Cestni prevozi blaga Srbija - države EU

Logistično podjetje T.L. Sirk je poleg ostalih logističnih storitev specializirano tudi za hitre, enostavne in zanesljive prevoze različnega blaga med Srbijo in državami EU. Pošiljke običajno potujejo po cesti, s TLS-jevimi tovornimi vozili, registriranimi v Srbiji, vse do njihovega logističnega centra v Ljubljani, kjer prikolico z blagom prevzame drugo TLS-jevo tovorno vozilo. 
 

Transport blaga iz/v Srbijo se v zadnjih letih skokovito povečuje. Razlogi zato so predvsem v konkurenčnosti dobaviteljev, selitvah proizvodnje izven držav EU ter državnih subvencijah. Med tovorom, ki po cestah potuje med Srbijo in državami EU, so sadje in zelenjava, deli za proizvodnjo v pohištveni in avtomobilski industriji ter vse pogosteje tudi končni izdelki za široko potrošnjo (bela tehnika, pohištvo).
 

Srbija ni del EU, zato je blago potrebno izvozno ocariniti ter nato uvoziti v eno izmed držav članic. Najpogosteje se pri carinjenju blaga iz Srbije uporablja postopek 40 00. Ta se opravi, če je uvoznik blaga slovensko podjetje in blago ostane v Sloveniji. Postopek pomeni sprostitev blaga v prost promet za domačo uporabo in ni oproščeno plačila DDV. Drugi pogosto uporabljan postopek pri carinjenju blaga iz Srbije, pa je postopek 42 00. Uporablja se ga v primerih, ko uvoznik blaga prihaja iz druge države EU in blago ne ostane v Sloveniji. Pomeni sprostitev blaga v prost promet in je oproščeno plačila DDV.
 

V času vnovičnega širjenja okužb s COVID-19 pri cestnih prevozih blaga Srbija – EU ni posebnih omejitev. Blago neovirano potuje, se pa na mejah nekoliko podaljšujejo čakalne dobe zaradi zaščitnih ukrepov posameznih držav. Tovor tako do končne stranke, iz Srbije, v Francijo ali Nemčijo, pripotuje v 2-3 dneh.
 

Podjetje T.L.Sirk na področju cestnih transportov blaga Srbija – EU, ponuja kompleksno storitev, ki zajema tako prevoz kot vse postopke carinjenja ter po potrebi tudi skladiščenje blaga v njihovem skladišču v Ljubljani. Storitev skladiščenja deluje kot logistična platforma, ki omogoča izjemno natančnost in hitrost dostave pošiljk do končnega prejemnika.   



Vas zanima več?

+386 1 78 12 200

info@tls.si

 

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se