Letalske pošiljke – ko se res mudi

Časovno kritične ali urgentne pošiljke so v logistiki in transportu tiste, kjer mora biti čas potovanja  tovora od pošiljatelja do naslovnika, najkrajši možni čas. Največ povpraševanj za urgentne pošiljke prihaja iz avtomobilske industrije, saj so kazni za zamudo pri dobavi materiala ali rezervnih delov izredno visoke.
 


 

Urgentnih letalskih pošiljk se poslužujejo tudi druge industrijske panoge, na primer proizvajalci bele tehnike. Vsaka zaustavitev proizvodnje je namreč izredno kritična in povezana z visokimi stroški. Tako lahko z letalskim transportom že v nekaj dneh od proizvajalca pnevmatik do tovarne avtomobilov, pripotuje pošiljka, denimo iz Tajske v Združeno kraljestvo.
 

Časovno kritične pošiljke v letalskem transportu

Slovensko logistično podjetje, T.L. Sirk d.o.o., je fleksibilno in prilagodljivo ter hitro odzivno.  Vašo pošiljko lahko dostavijo v katero koli državo na svetu.
 

Ker sodelujejo z zanesljivimi poslovnimi partnerji po vsem svetu, poskrbijo, da vaše blago v najkrajšem času dostavijo na želeno destinacijo. Pri tem kombinirajo različne vrste prevozov in logističnih storitev. (Članek Katero vrsto prevoza izbrati?)
 

Aktivno sodelujejo in pošiljajo pošiljke na namembna letališča znotraj Evrope (za uvoz in izvoz izven EU) ter poskrbijo za izdelavo carinske dokumentacije, kar omogoča, da se blago, ki izvira izven Evropske unije, prosto giblje znotraj Evropske unije. (Članek Izvoz blaga in carinjenje)
 

V celoti so informatizirani in vključeni v sistem SI-AES (Avtomatiziran izvozni postopek) in SI-AIS 2 (novi avtomatizirani uvozni postopek). Kot nosilci AEO certifikata jih carinski organi Evropske Unije prepoznavajo kot zaupanja vrednega logističnega partnerja in s tem nudijo hitrejše ter varnejše carinjenje.
 

Njihova prednost je tudi, da imajo v podjetju več kot 140 vozil, ki se dnevno nahajajo na območju celotne EU in ob prispetju in pripravljenosti pošiljke organizirajo lasten prevzem ter pravočasno dostavo. Na takšen način nudijo strankam konkurenčno ceno in zanesljiv servis ter se lažje prilagodijo vašim logističnim željam in potrebam.


 

Vas zanima več?

TLS PE BRNIK

+386 42 92 73 70

air@tls.si

Pon - Pet: 07:00 - 17:00

 


 

 

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se