Novo skladišče TLS v Mariboru

Od septembra letos podjetje TLS ponuja svojim strankam novo skladišče v Mariboru, natančneje v 10 km oddaljenih Hočah. Sodobno opremljeno skladišče - talno in regalno - nudi 18.000 paletnih mest. Poleg skladiščnega prostora so strankam na voljo tudi vse druge spremljajoče storitve, kot so: distribucija, pakiranje in etiketiranje, palatiziranje, pretovarjanje zabojnikov in urejanje carinske dokumentacije.


Novo skladišče v Mariboru ima strateško lokacijo, saj se nahaja na tako imenovani Pan-evropski prometni mreži, ki na področju skupne prevozne politike Evropske unije močno prispeva k učinkovitemu in celostnemu razvoju Evrope, predvsem z izgradnjo manjkajočih prevoznih povezav med članicami Evropske unije ter tranzitnmi državami. Prometni tokovi mreže ugodno vplivajo tudi na mednarodno trgovino. Pan-evropska prometna mreža je del vseevropske prometne mreže (TEN-T) in je bila definirana z Maastrichsko pogodbo leta 1992.


Za stranke, ki najemajo skladiščne prostore v novem skladišču TLS PE Hoče, je pomemben podatek, da je lokacija novega skladišča lahko dosegljiva in od drugih pomembnih mest oddaljena: od Ljubljane 110 km, Graza 60 km, Dunaja 240 km, Zagreba 95 km, Trsta 200 km, Budimpešte 300 km in Beograda 480 km.


Pan-evropsko prometno mrežo sestavlja deset prometnih koridorjev, štiri transportna območja na morju (PETrAs) ter povezava z Azijo - Transport Corridor Europe Caucasus Asia (TRACECA).


Slovenija se nahaja na 10. koridorju: Salzburg - Ljubljana - Zagreb - Beograd - Niš - Skopje - Veles – Solun, ki ima štiri veje:

  · Veja A: Gradec - Maribor - Zagreb

  · Veja B: Budimpešta - Novi Sad - Beograd

  · Veja C: Niš - Sofija - Plovdiv - Dimitrovgrad - Istanbul preko Koridorja IV

  · Veja D: Veles - Prilep - Bitola - Florina – Igoumenitsa


Pan-evropska mreža obsega prometno infrastrukturo, sisteme za upravljanje prometa ter sisteme za navigacijo in določanje položaja na cestah, železnicah, celinskih plovnih poteh, morskih pristaniščih, letališčih ter drugih povezovalnih točkah med različnimi omrežji.


TLS-jevo skladišče v Mariboru je že njihovo četrto skladišče – poleg Ljubljane in Komende, so pred letom dni odprli tudi Logistični center TLS v Šimanovcih v Srbiji. Zavedajo se namreč, kako pomembno v današnjem času je kakovostno skladiščenje blaga ter logistika pri dostopanju do njega.


Skladiščenje blaga namreč omogoča delovanje številnih drugih procesov v podjetjih – nabave, proizvodnje, nabave in prodaje, saj zagotavlja nemoteno oskrbo ob natančno načrtovanem času. Skladiščenje materiala, polizdelkov in izdelkov tudi varuje blago in ima zato zaščitno funkcijo. S pomočjo zalog skladiščenje blaga izravnava nihanja v materialnih tokovih,  ki jih pogosto prinaša dinamika sodobnega poslovanja ter omogoča enakomerno delovanje proizvodnega procesa. Bistvena naloga skladiščenja je tudi optimizacija zalog. Vedno večja proizvodnja različnih dobrin, uvajanje vedno novih izdelkov ter širitev ponudbe vodijo v nenehno povečevanje skladiščnih zmogljivosti.


Podjetje TLS se lahko pohvali s skoraj 30-letnimi izkušnjami na področju transporta in logistike, njegovi začetki segajo v leto 1996. V vseh teh letih beležijo zadovoljstvo strank, saj se neprestano prilagajajo novim tehnologijam in spreminjajočim se razmeram na trgu.

 

KONTAKT

lc.hoce@tls.si

+386 31 634 999

 

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se