Prevoz zbirnih pošiljk na relaciji Slovenija – Srbija – Slovenija

V transportno – logističnem podjetju TLS iz Ljubljane ugotavljajo, da se število cestnih prevozov pošiljk v zadnjih mesecih povečuje, več pa je tudi povpraševanja po skladiščenju različnega blaga, tako v Sloveniji, kot na območju južnega Balkana. Beležijo predvsem porast povpraševanja po cestnem prevozu različnih komponent za proizvodnjo, splošnega tovora, izdelkov za dom, zdravil, elektronike in spletne prodaje.
 

Med svoje storitve so pred kratkim dodali tudi prevoze zbirnih pošiljk. Ti podjetjem omogočajo uvoze in izvoze manjših količin blaga ter delno zapolnitev kapacitet tovornjaka oziroma zabojnika. Proste kapacitete pri zbirnih prevozih tako zapolni več strank, kar zmanjša stroške transporta, oziroma se ti razporedijo med vse stranke.  Zbirni prevozi blaga ali zbirniki veljajo za eno izmed najugodnejših rešitev pri prevozih cestnega tovora.
 

Prednost podjetja TLS je tudi pri zbirnikih lastni vozni park, ki obsega tako večja tovorna vozila kot kombije ter manjša dostavna vozila, kar omogoča cestni prevoz tovora 24/7. Zbirni prevozi na relaciji Slovenija – Srbija – Slovenija, imajo utečen in reden ritem, odhodi potekajo dvakrat tedensko, ob ponedeljkih in sredah.
 

V Sloveniji ima podjetje TLS dve sodobno opremljeni skladišči, nahajata v Ljubljani na Cesti dveh cesarjev ter v PC Komenda. Od junija letos pa se lahko pohvalijo tudi z novim logističnim centrom TLS v Šimanovcih v Srbiji. Lokacije svojih skladišč izbirajo premišljeno in načrtno, saj prav lokacija močno olajša transport in dostavo podjetjem, ki blago uvažajo iz različnih držav po svetu ali pa njihove pošiljke v Slovenijo prispejo preko Luke Koper. Tranzitni čas, da blagovne pošiljke prepotujejo iz TLS LC Komenda in TLS LC Šimanovci je izjemno kratek, le dan ali dva.
 

Obe slovenski skladišči imata skupno kapaciteto kar 28.000 paletnih. TLS LC Šimanovci pa 25.000 paletnih mest za regalno ali talno skladiščenje. Ugodna je tudi cena prevoza blaga na paletah od 35 € za paleto pri zbirnem prevozu.
 

Med ostalimi storitvami TLS-jevih skladišč je tudi distribucija manjših pošiljk po sistemu Just in time, ki jo za naročnika izvedejo z manjšimi kombiji in dostavnimi vozili. V skladišču nudijo cross-docking storitev (navzkrižno pretovarjanje), katerega cilj so zbiranje in razvrščanje blaga, ki je namenjeno na različne destinacije, ali nakladanje blaga na tovorna vozila s skupno ali podobno destinacijo. V njihovi PE na Obrežju pa zelo hitro in učinkovito uredijo vse potrebne dokumente v primeru uvoznih ali izvoznih postopkov.


 

Potrebujete dobro logistično rešitev?

+386 1 78 12 200

info@tls.si

 

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se