Prednosti in slabosti letalskega transporta

Letalski transport je najsodobnejši način potovanja. Prav obe svetovni vojni sta v preteklosti močno spodbudili rast zračnega prometa. Do danes je tehnologija napredovala do te točke, da zagotavlja dobičkonosen in popolnoma varen zračni sistem potovanja pošiljk po zraku. V današnjem članku natančneje preglejmo vse prednosti in slabosti potovanja transporta po zraku.


Prednosti


1. Visoka hitrost

Letalo v kratkem času prepotuje velike razdalje. Zaradi tega je tovrstni transport optimalna izbira, ko želimo hitro poslati pošiljko ali če morda tovor zahteva posebne standarde zaščite ali časovnega prilagajanja. Gre za najhitrejši način transporta in je zato idealen za prevoz blaga na dolge razdalje, saj potovanje tako traja krajši čas.


2. Hitra storitev

Letalski prevoz ponuja udobne, zanesljive, varne in hitre storitve prevoza.


3. Pošiljke po vsem svetu

V regijah, ki niso zlahka dostopne drugim načinom prevoza, velja, da je letalski transport edini način dostave blaga. Transportnim podjetjem je na voljo obsežna mreža letalskih družb, ki pokriva skoraj ves svet. To zagotavlja, da je pošiljko mogoče poslati kamorkoli na svetu.


4. Izjemno varen

Letalski transport predstavlja najnižje tveganje za rop in poškodbe tovora. Pošiljanje tovora po zraku je izjemno varno, saj so letališke varnostne omejitve za pošiljke stroge in se natančno izvajajo. Strogo nadzorovane letališke kontrole prav tako zmanjšujejo možnosti kraje ali izgube tovora.


5. Brez ovir na poti

Letalo lahko leti na katerokoli lokacijo, ne da bi ga ovirale naravne ovire, kar se lahko dogodi na cesti ali na morju. Transportna podjetja za letalske pošiljke uredijo tudi vse potrebne carinske formalnosti, zato se z letalskim transportom močno skrajša čas potovanja tovora. Letalski prevoz se uporablja tudi za izredne operacije pomoči ob potresih, poplavah, nesrečah in lakoti, kjer je hitrost ključnega pomena.


6. Manjša je potreba po težki embalaži

Letalski transport na splošno vključuje manj trde embalaže kot pomorske pošiljke. To zagotavlja, da podjetja, ki pošiljajo blago, prihranijo čas in denar, saj jim ni treba zagotavljati dodatnih storitev pakiranja.

 

Slabosti

Težavne za letalski promet so predvsem neugodne vremenske razmere: čas ekstremnega vremena bo povzročil prizemljitev letal in zaprtje letališč, kar bo ustavilo pošiljke za več dni in storitev bo neučinkovita.


1. Tveganje

Letalski prevoz je tvegan način prevoza, saj lahko zaradi manjše nesreče pride do znatnih izgub blaga, strank in posadk.


2. Stroški

Letalski transport velja za najdražje prevozno sredstvo. Stroški vzdrževanja letal so visoki, stroški za gradnjo letališč in letal pa še višji. To je razlog, zakaj so letalski prevozi dragi.


3. Nekatere omejitve izdelka

Obstajajo določene vrste materialov, ki niso primerni prevoz po zraku - od eksplozivov, plinov, baterij, vnetljive trdne snovi in ​​tekočine.


4. Zmogljivost za majhen prevoz

Letala nimajo toliko prostora kot na primer tovorne ladje ali vlaki, zato niso idealna za prevoz voluminoznih in cenejših materialov.


5. Draga naložba

Letalski promet zahteva ogromne izdatke za gradnjo in vzdrževanje letališč. Zahteva tudi strokoven, in usposobljen kader, kar potrebuje precejšnja vlaganja.

 

Podjetje TLS iz Ljubljane lahko postane vaš logistični partner v primeru organizacije letalskih transportov. Njihova poslovna enota PE Brnik se nahaja tik ob letališču Jožeta Pučnika, od koder organizirajo transport letalskih pošiljk po vsem svetu. Z dolgoletnimi izkušnjami in široko paleto visokokakovostnih logističnih storitev poskrbijo za celovito organizacijo v mednarodnem letalskem transportu ter izpolnijo pričakovanja kupcev.


Poskrbijo za:

  · Hiter, varen in zanesljiv transport blaga.

  · Storitve na letališču (visoka odzivnost in priprava konkurenčnih transportnih ponudb. Odprema blaga v carinskem transportnem režimu, pregledi blaga, organizacija pretovora, skladiščenje, tehtanje in izdelava transportne dokumentacije),

  · Kargo zavarovanje (na zahtevo strank nudijo ugodno in ustrezno zavarovanje letalskih pošiljk).

  · Partnerstvo (sodelujejo s svetovno priznanimi in uglednimi poslovnimi partnerji, ki ponujajo visoko kakovost logističnih storitev).

  · Ostale storitve (svetovanje za brezskrbno in optimalno izvedbo oskrbne verige. Sklepanje pogodb za najem letal. Uspešno vodenje postopkov in procesov kakovosti, po standard ISO 9001:2015).

  · Carinsko posredovanje (kot nosilci AEO certifikata nas carinski organi EU prepoznavajo kot zaupanja vrednega logističnega partnerja, zato lahko nudimo hitrejše ter varnejše carinjenje).


Cargo prevozi

Vas zanima več?

PE BRNIK

Zgornji Brnik 130 o,

SI-4210 Brnik Aerodrom

+386 42 92 73 70

air@tls.si

 

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se