Zbirni in polni prevozi v/iz držav zahodnega Balkana

Slovenska podjetja, ki se ukvarjajo z uvozom ali izvozom blaga se zelo dobro zavedajo, kako velik pomen za njihovo poslovanje predstavlja učinkovita logistika. S skladiščenjem blaga in njegovim transportom od proizvajalca do končnega kupca, si vsako podjetje prizadeva imeti kar najnižje stroške. Na drugi strani pa se podjetja, ki pa se ukvarjajo z logistiko, trudijo to dosegati z optimalno načrtovanimi logističnimi procesi in tovrstne storitve ponujajo tudi ostalim podjetjem.

Logistika zajema vse aktivnosti pri pretoku surovin, polizdelkov, reprodukcijskega materiala in končnih izdelkov od proizvajalca do končnega potrošnika.


Zbirni prevoz

Zbirni prevoz je le eden od segmentov logistike ki pa je v zadnjih letih v velikem porastu in zajema vse pošiljke, ki so manjše od dimenzij tovornega vozila in za katere ni smotrno najeti celotnega tovornjaka ali kontejnerja. Lahko gre za pošiljko, ki zavzema zgolj polovico tovornjaka, eno paleto ali eno škatlo. Pri zbirnem prevozu bo taka pošiljka združena z drugimi pošiljkami in poslana na določeno lokacijo kot zbirni transport.


Cena prevoza je odvisna od več dejavnikov, med katerimi so:

  • mesto nakladanja, razkladanja,
  • vrsta blaga,
  • teža blaga,
  • ali gre za ADR (nevarno) blago,
  • dimenzije palet ali blaga,
  • kje se blago izvozno oz. uvozno carini,
  • ali gre za terminske pošiljke ter
  • od hitrosti dostave.


Pošiljke se zbirajo v logističnih centrih oz. skladiščih, kjer se na dan odpreme združijo ter odpremijo proti destinaciji, kjer se bo blago razložilo, uvozno ocarinilo ali preusmerilo v kraj carinjenja. Po uvoznem carinjenju pa seveda tudi dostavilo do končnega kupca oziroma stranke.


Pred vsako odpremo je potrebno preveriti, ali so pošiljke izvozno ocarinjene in ali imajo vso potrebno dokumentacijo, da ne bi prihajalo do težav na meji oz. pri izstopu iz EU, saj se lahko zgodi, da v primeru le ene pošiljke, ki nima ustrezno urejenih papirjev, to zaustavi celoten transport in podaljša čas potovanja vseh ostalih pošiljk zbirnega prevoza, dokler se ne uredi vseh potrebnih dokumentov.


Podjetje TLS iz Ljubljane ima v Sloveniji dve sodobno opremljeni carinski skladišči, nahajata se v Ljubljani, na Cesti dveh cesarjev ter v PC Komenda. Od junija letos pa se lahko pohvalijo tudi z novim logističnim centrom TLS v Šimanovcih v Srbiji.


Imajo tudi lastno distribucijsko - transportno mrežo, s pomočjo katere poberejo ali dostavijo blago v vse slovenske kraje.


Odpreme iz Slovenije v Srbijo potekajo dvakrat tedensko, ob ponedeljkih in sredah. Tranzitni čas med logističnima centroma v Sloveniji in Srbiji je približno dan ali dva, odvisno od gneče na mejnih izhodih z EU, na hrvaško - srbski meji.


Zbirni prevoz za države zahodnega Balkana

Podjetje TLS se je pred kratkim odločilo za vzpostavitev zbirne linije tudi za transport blaga  v Bosno. Dvakrat tedensko, v torek in petek, poteka odprema iz obeh slovenskih skladišč. Tranzitni čas transporta do Bosne  je približno en do dva delovna dneva. Strankam poleg zbirnih linij na relaciji Slovenija – Srbija in Slovenija – Bosna, v podjetju TLS nudijo tudi polne (FTL) naklade v smeri držav zahodnega Balkana ali obratno.


Njihova carinska pisarna na Obrežju obratuje 24/7, svojim strankam pa nudi vse storitve in urejanje potrebne dokumentacije tako pri izvozu kot pri uvozu blaga.



Želite izvedeti več?

+386 1 78 12 200

info@tls.si

 

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se