Sodobno logistično skladišče v Hočah z vsemi ključnimi elementi za učinkovito poslovanje vašega podjetja

V manj kot letu dni od odprtja logističnega skladišča v Hočah pri Mariboru, se lahko lastnik, podjetje T.L. Sirk iz Ljubljane, pohvali z dejstvom, da njihovo skladišče izpolnjuje vse ključne dejavnike za podporo uspešnem poslovanju podjetij, ki skladišče uporabljajo.
 

Lokacija

Lokacija skladišča je ena najpomembnejših odločitev pri načrtovanju logističnega omrežja. Idealna lokacija mora omogočati enostaven dostop do transportnih poti, kot so avtoceste, železnice, pristanišča in letališča. Centralna lokacija omogoča hitrejše dostave do različnih končnih destinacij, kar je ključno za zadovoljstvo strank. Poleg tega dobra lokacija zmanjšuje stroške prevoza in čas dostave. TLS-jevo skladišče v Hočah ima strateško izbrano lokacijo. Nahaja se na tako imenovani Pan-evropski prometni mreži, ki na področju skupne prevozne politike Evropske unije močno prispeva k učinkovitemu in celostnemu razvoju Evrope, predvsem z izgradnjo manjkajočih prevoznih povezav med članicami Evropske unije ter tranzitnimi državami.
 

3 PL (Third-Party Logistics)

Uporaba tretje osebe za logistične storitve (3PL) je v zadnjem času postala standard v sodobni logistiki. 3PL ponudniki prevzamejo različne funkcije, kot so skladiščenje, prevoz, upravljanje zalog, pakiranje in distribucija. S tem podjetja zmanjšujejo svoje operativne stroške, izboljšujejo učinkovitost in se osredotočajo na svojo osnovno dejavnost. 3PL ponudniki prinašajo specializirano znanje in tehnologijo, kar omogoča boljše upravljanje logističnih procesov. V TLS-jevem skladišču v Hočah 3PL ponudniki zagotavljajo tudi širok spekter storitev, vključno s prevozi, skladiščenjem, distribucijo in upravljanjem blaga, kar uporabnikom skladišča omogoča dobro prilagodljivost, ki jo potrebujejo za uspeh na konkurenčnem trgu.
 

Naklad in razklad kontejnerjev

Nakladanje in razkladanje kontejnerjev je ključen element za nemoteno delovanje skladišča. Sodobna skladišča uporabljajo avtomatizirane sisteme in napredno opremo, kot so kontejnerski žerjavi, viličarji in transportni trakovi, za hitro in učinkovito manipulacijo kontejnerjev. To zmanjšuje čas pretovarjanja, zmanjšuje poškodbe blaga in povečuje produktivnost. Sodobno TLS-jevo skladišče v Hočah se ponaša z strokovno usposobljenim osebjem, ki dobro pozna lastnosti različnega blaga in procese dela z blagom. Ima tudi, tako kot vsa ostala TLS-jeva skladišča, v Ljubljani in Komendi, certifikat ISO 9001:2015, certifikat HACCP za skladiščenje (tudi farmacevtskih izdelkov) in carinsko dovoljenje AEO-C.
 

Povezava z vlakom iz Kitajske

V zadnjih letih je železniška povezava med Kitajsko in Evropo postala izjemno pomembna. Ta transportna pot omogoča hitrejšo dostavo blaga v primerjavi z ladijskim prevozom in je cenejša od letalskega prevoza. Sodobna logistična skladišča so pogosto locirana v bližini železniških terminalov, kar omogoča hitro prekladanje blaga iz vlakov na druga prevozna sredstva, s čimer se optimizira celoten dobavni cikel. Zlasti učinkoviti so železniški prevozi blaga s kontejnerji do terminala v Mariboru, ki je od skladišča v Hočah oddaljen zgolj 5 km.

 

Razbremenitev poslovanja proizvodnih podjetij z outsourcingom

Outsourcing logističnih storitev omogoča proizvodnim podjetjem, da se osredotočijo na svojo osnovno dejavnost, medtem ko zunanji ponudniki skrbijo za logistiko. To vključuje upravljanje skladišča, prevoz, distribucijo in druge logistične storitve. S tem podjetja zmanjšujejo svoje stroške, izboljšujejo operativno učinkovitost in se hitreje prilagajajo spremembam na trgu. S 30-letnimi izkušnjami iz transporta in logistike, je podjetje TLS zagotovo logistični partner, ki mu lahko zaupate in zna poiskati najbolj optimalno rešitev v vsakem logističnem izzivu.
 

Pakiranje in označevanje izdelkov

Pakiranje in označevanje izdelkov sta prav tako kot vse zgoraj našteto, pomembna procesa v skladišču. Vsa TLS-jeva skladišča uporabljajo napredne tehnologije za avtomatizirano pakiranje in označevanje. To zmanjšuje napake, povečuje hitrost in izboljšuje sledljivost izdelkov. Pravilno pakiranje zagotavlja zaščito izdelkov med transportom, medtem ko ustrezno označevanje zagotavlja, da so izdelki pravilno identificirani in sledljivi skozi celotno dobavno verigo. V skladišču v Hočah lahko podjetja varno skladiščijo različno blago - tovor v ladijskih zabojnikih, blago na paletah, razsuto blago, farmacevtske izdelke, živila, belo tehniko, industrijske polizdelke in še marsikaj. Skladišče nudi kar 18.000 paletnih mest.


TLS PE Hoče
+386 31 634 999
lc.hoce@tls.si
 

Vas zanima več?
080 35 06
info@tls.si

 

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se