Vse prednosti carinskega skladišča

Carinsko skladišče je varen in urejen prostor, kjer skladiščimo blago v tranzitnem postopku ali blago, ki se na željo stranke ocarini naknadno. Od običajnega skladišča ga loči povezanost s carinskimi organi, kar pa je nujno potrebno, če se skladišči in hrani neunijsko blago, da zanj ne veljajo uvozne ali druge dajatve ter ukrepi trgovinske politike, razen v primerih, ko je prepovedan vstop ali izstop določenega blaga s carinskega območja Evropske unije.


Carinska skladišča so torej namenjena vsem podjetjem, ki želijo hraniti neunijsko blago, za katerega še niso plačane uvozne dajatve, v prostorih, ki so pod carinskim nadzorom. Ko je uvoženi tovor skladiščen v necarinskem skladišču, mora uvoznik blaga takoj plačati carinske dajatve in ga pregledati, ne glede na to, da morda blago potuje naprej.


Storitve carinskega skladiščenja nudijo podjetja in imetniki skladišč, ki imajo dovoljenje Finančnega urada RS za carinsko skladišče. Ob tem lahko ponujajo tudi druge skladiščne storitve:

  • distribucijo,

  • cross docking,

  • pakiranje, etiketiranje in embaliranje blaga,

  • palatiziranje,

  • pretovarjanje zabojnikov za ladijski transport,

  • prevoze pošiljk po sistemu JIT.

 

Velika prednost carinskih skladišč ni le v tem, da je blago varno shranjeno in zaščiteno, pač pa odločitev za carinsko skladišče pomembno vpliva na denarni tok podjetja. Pri skladiščenju  blaga v carinskem skladišču, se dajatve odložijo za čas skladiščenja. Ta prednost uvozniku omogoča prihranek sredstev pri shranjevanju blaga, ne glede na to, kakšni so nadaljnji načrti z blagom. To daje uvozniku še dodaten čas za dokončevanje vseh formalnosti, potrebnih za uvoz blaga v državo.


UVOZNIKI – Blago se v carinskem skladišču hrani tako dolgo, dokler se ne pojavi povpraševanje po njem, nato pa se blago ocarini in plača uvozne dajatve na blago, ko je dostavljeno na končno destinacijo znotraj države, v kateri se blago nahaja. Celotne količine blaga ni potrebno uvoziti naenkrat.


IZVOZNIKI - Podjetja lahko denarni tok uravnava tudi s časom hrambe blaga v carinskem skladišču, preden blago ponovno izvozijo. Ko se konsolidirano blago izvozi iz države, kjer se nahaja, se uvozniku ne zaračunajo uvozne dajatve, saj je blago ostalo pod carinskim nadzorom, kar preprečuje dvojno obdavčitev.


Transportno in logistično podjetje T.L. Sirk iz Ljubljane ima kar troje carinskih skladišč – logističnih centrov – v Ljubljani in Komendi (28.000 paletnih mest) ter v Šimanovcih, Srbija (15.000 paletnih mest).


Logistična centra TLS LC Ljubljana in TLS LC Komenda se nahajata ob avtocesti na stičišču V. in X. panevropskega koridorja. Tu prevzamejo, skladiščijo, pretovarjajo in odpremljajo blago. Oba logistična centra sta sodobno opremljena, z usposobljeno ekipo sodelavcev, ki vsak dan skrbi za nemoten potek dela.


Novo carinsko skladišče v Šimanovcih je od središča Beograda oddaljeno le 30 km Skladišče se nahaja v novi industrijski coni, tik ob avtocesti E70 na križišču proti vsem cestnim povezavam širom po Evropi.


Vsi trije TLS-jevi logistični centri imajo najboljše WMS rešitve in so med seboj povezani. Prav tako upoštevajo vse najnovejše okoljske standarde in imajo certifikate ISO 9001:2015 in HACCP.



Želite izvedeti več?

Pokličite ali pišite:

+386 1 78 12 200

info@tls.si

 

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se