TLS – Most med Slovenijo in Srbijo

Izmenjava različnega blaga med Srbijo in Slovenijo v zadnjih letih strmo narašča in postaja vse bolj raznolika. Na poti iz Slovenije v Srbijo najpogosteje potujejo električni stroji in oprema ter njihovi deli (16%), aparati za snemanje ali reprodukcijo slike in zvoka ter deli in pribor za te izdelke (16%), sledi izvoz vozil, njihovih rezervnih delov in avtomobilske opreme. 13% slovenskega izvoza blaga v Srbijo, predstavljajo jedrski reaktorji, kotli, stroji in mehanske naprave ter njihovi deli, 12% pa različni farmacevtski proizvodi. Manj, približno 6%, je izvoza plastičnih mas in izdelkov iz plastike, kavčuka in gume, 3% pa papirja in kartona ter izdelkov iz papirne mase, papirja ali kartona.
 

Iz Srbije v Slovenijo največkrat uvozimo reaktorje, kotle, stroje in mehanske naprave ter njihove dele (15%), optične, fotografske, kinematografske, merilne, kontrolne, precizne medicinske ali kirurške instrumente in aparate, njihove deli in pribor zanje (13%), aluminij in aluminijaste izdelke (11%), električne stroje in opremo ter njihove dele, aparate za snemanje ali reprodukcijo slike in zvoka ter dele in pribor za te izdelke (9%), 5 % pa je pohištva, posteljnine, žimnic, nosilcev za žimnice, blazine in podobnih polnjenih izdelkov, svetilk in pribora zanje, osvetljenih znakov in montažnih zgradb.
Vir: https://www.izvoznookno.si/drzave/srbija/poslovno-sodelovanje-s-slovenijo/
 

Izmenjava blaga se v največji meri odvija s pomočjo cestnega prevoza. Podjetje TLS iz Ljubljane na poti med Slovenijo in Srbijo ponuja:

  - prevoze paletnega blaga,

  - prevoze zabojnikov,

  - prevoz nevarnega blaga,

  - volumenski prevoz,

  - prevoz kolutne pločevine,

  - urgentne prevoze blaga,

  - prevoze pošiljk izrednih dimenzij.

 

Za slovenska in srbska podjetja uredijo vso potrebno uvozno-izvozno dokumentacijo, tudi za blago, za katerega je potreben sanitarni ali veterinarski inšpekcijski nadzor. Hitro in učinkovito uredijo tudi različne carinske postopke:

  -  EUR1
  -  T1 in T2
  -  EX
  -  IM 40 in IM 42
  -  T2L dokument
  -  ICS in ECS

 

Poleg cestnega prevoza blaga, ponujajo:

  -  razklad/naklad tovora,

  -  pretovarjanje na drugo vozilo (cross docking),

  -  paletiziranje tovora,

  -  zavarovanje pošiljke,

  -  sledenje in spremljanje pošiljke na poti.

 

Nudijo skladiščenje blaga, tako v Sloveniji kot v Srbiji, ter vse dodatne skladiščne storitve, ki jih podjetje potrebuje za nadaljnjo distribucijo blaga:

  -  pakiranje in etiketiranje,

  -  tehtanje blaga,

  -  embaliranje,

  -  označevanje

  -  paletiziranje (na večje ali manjše palete).

 

Za časovno in stroškovno optimizacijo blaga, uredijo prevoz pošiljke do končnega naročnika (v Sloveniji ali Srbiji) s pomočjo storitev:

  -  Door to door (do vrat naročnika ali do skladišča podjetja),

  -  Just In Time - JIT (sistem za natančno dogovorjen termin dostave blaga),

  -  nočni prevozi blaga (pošiljka je na končni destinaciji naslednje jutro).

 

V podjetju TLS so svojim strankam na voljo 24/7, nudijo jim svetovanje in pomoč ter transporte blaga in logistične storitve opravljajo kakovostno in cenovno ugodno. Vselej poiščejo celovito rešitev in poskrbijo, da tovor do končne destinacije pripotuje hitro, varno in zanesljivo.

 

Pokličite jih:

+386 1 78 12 200

info@tls.si

 

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se