Še več paletnih mest v sodobnem skladišču TLS v Srbiji

Od maja 2022 je v industrijski coni Šimanovci, le 20 minut vožnje iz Beograda, odprt sodoben logistični center slovenskega podjetja. TLS LC Šimanovci ima izjemno lokacijo, saj se nahaja v neposredni bližini avtoceste Zagreb - Beograd.


Visoko regalno in ob tem tudi carinsko skladišče je do sedaj ponujalo velikosti skladiščni prostor za 20.000 paletnih mest ter 1.000m2 prostorov, namenjenih pisarnam. Leto dni po odprtju, pa se TLS LC Šimanovci širi in svojim strankam ponuja še dodatnih 25.000, skupaj kar 45.000 paletnih mest.


Skladišče je sodobno urejeno in ima certifikata ISO 9001:2015 in HACCP (za prehrambene izdelke in zdravila), ki sta dodatna pokazatelja, podjetje TLS v poslovnem svetu zvesto sledi vrednotam kakovosti in načelom odličnosti.

 

Carinsko skladišče

Poslovanje med Slovenijo in Srbijo je zadnje desetletje vse bolj živahno, količine uvoza in izvoza različnih izdelkov in proizvodov med omenjenima državama se nenehno povečuje. Slovenija kot članica EU sodi v carinsko območje Skupnosti, Republika Srbija pa predstavlja tuje carinsko področje, zato v TLS-jevem skladišču v Šimanovcih nudijo tudi vse carinske storitve (uvoz, izvoz, tranzit), vso spremljajočo carinsko dokumentacijo pa uredijo hitro, učinkovito in natančno.

 

Špedicija

Izmenjava blaga se v največji meri odvija s pomočjo cestnega prevoza. Podjetje TLS iz Ljubljane na poti med Slovenijo in Srbijo, v sodelovanju s TLS PE Obrežje, ponuja:

-          prevoze paletnega blaga,

-          prevoze zabojnikov (FTL, LTL, zbirni),

-          prevoz nevarnega blaga,

-          volumenski prevoz,

-          prevoz kolutne pločevine,

-          urgentne prevoze blaga,

-          prevoze pošiljk izrednih dimenzij.

 

Za prevoze blaga so na voljo njihova tovorna vozila, kombiji in dostavna vozila, odvisno seveda od količine in vrste tovora.

 

Avtomatizacija

TLS LC Šimanovci nudi svojim strankam sodobno skladiščenje blaga – vsi pomembni postopki skladiščenja so avtomatizirani in v celoti sledljivi, tako pri visoko-regalnem skladiščenju kot pri talnem skladiščenju. Dodatne storitve, ki jih omogoča avtomatizacija skladišča so:

-          distribucija,

-          cross - docking,

-          pakiranje, etiketiranje in embaliranje blaga,

-          palatiziranje,

-          pretovarjanje zabojnikov za ladijski transport,

-          prevoze pošiljk po sistemu JIT.

 

Priprava blaga za ladijski transport

Skladišče v Šimanovcih omogoča tudi pripravo različnega tovora za transport po morju. Opravljajo razklad in naklad kontejnerjev FCL in LCL, kot tudi transport hlajenih zabojnikov in razsutega tovora. Iz Srbije tako pripravljene ladijske zabojnike s cestnim prevozom dostavijo do vseh jadranskih pristanišč (Reka, Koper, Bar, Trst).



Vas zanima več?
Pokličite ali pišite:
+386 1 78 12 200
info@tls.si

 

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se