Vrhunski gurmanski izdelki z vsega sveta na slovenski mizi

Da priprava gurmanskega obroka ni preprosta stvar, vse vsak kuhar. Še težje pa je najti vrhunske sestavine, iz katerih kakovosten obrok sploh lahko nastane. K sreči je svetovni splet tudi gurmanskim kuharjem približal določene prvovrstne sestavine, s katerimi lahko v svoji restavraciji ali doma, skuhajo slastne jedi iz sestavin, doma z vsega sveta.
 

Kakovostne sestavine s spleta

Najpogosteje je prav meso tisto, ki obroku doda piko na i. Hamburger s predpripravljeno polpeto iz mletega mesa, kupljeno v lokalnem supermarketu, ima s hamburgerjem, pripravljenim z vrhunsko  angus govedino, skupno le ime. Angus govedo je primarno hranjeno le s travo, meso ima zato višjo stopnjo vitaminov in betakarotenov ter bogato bordo rdečo barvo. Ima visoko stopnjo omega 3-maščob in konjugiranih linolnih kislin, zato pozitivno vpliva na zniževanje holesterola. Angus govedino pridelujejo le v določenih regijah sveta. K nam pripotuje iz Irske, Škotske, Avstralije, Japonske, Argentine in Združenih držav Amerike. Zlasti ameriška črna angus govedina velja za najslajše kose mesa na svetu. Primerna je za dolgotrajna dimljenja. Licencirana je z značko USDA Prime, ki predstavlja najboljše, kar lahko ponudijo Združene države Amerike.


Ljubitelji morske hrane na svojem krožniku obožujejo zelene klapavice, znane tudi pod imenom novozelandske klapavice in, kot je že iz imena razvidno, prihajajo z območja Tihega oceana v novozelandskih vodah. Tudi nekatere najboljše svetovne ribe, prihajajo k nam sveže ulovljene ali hitro zamrznjene. Orada ali zlatobrov je ena najbolj priljubljenih vrst rib v kulinariki. Živi predvsem v obalnem pasu v vodah, globokih do 20 metrov. Najraje se prehranjuje s školjkami, kar pojasni tudi njene zelo močne zobe. V Slovenijo največkrat pripotuje iz Turčije.
 

Ljubitelji ostrig pa lahko na svojem krožniku okušajo najboljše ostrige, ki v Slovenijo sveže in žive pripotujejo iz Francije. Ostrige so vzrejene na odprtem morju v zalivu Saint Brieuc v severni Bretanji, so svilene barve in svežega okusa s sadnim priokusom. Nobena težava tudi ni več pripraviti hobotnico iz italijanske Puglie ali kapesante iz Škotske.
 

Tudi ljubitelji sladic lahko zaradi uvoza sestavin in jedi iz vseh držav po svetu, okušajo sveže božanske okuse Italije, Francije, Španije in drugih držav, kar za domačo mizo. Karamelna krema s sadjem, recimo, nastaja na sončni Siciliji, kjer ima sadje močan in aromatičen okus.

 

Uvoz hrane v Slovenijo

Hrana, zlasti meso, sadje in zelenjava, morajo do končnega potrošnika pripotovati zelo hitro, da pripotujejo s vsemi hranilnimi snovmi in primerni za zaužitje. Največkrat takšno blago potuje z letalskim transportom. Uvoz živil živalskega izvora je v Slovenijo dovoljen le prek mejnih kontrolnih točk, ki so odobrene za uvoz. Pošiljke živil živalskega izvora pa mora spremljati tudi predpisano veterinarsko spričevalo ali drug predpisan dokument, če tako določa zakonodaja EU.
 

Podjetje TLS slovenskim podjetjem, ki želijo uvoziti določene prehranske izdelke, nudi celostno storitev. Svetujejo in pomagajo pri pridobivanju ustrezne dokumentacije, carinskih postopkih in urejanju transporta. Njihova PE na Brniku hitro in učinkovito uredi prevoz letalske pošiljke iz katere koli države sveta. Nudijo tudi skladiščenje blaga in/ali cestni prevoz pošiljk do končnega naročnika. Z njihovo pomočjo bo ponudba vaše restavracije ali spletne strani z gurmanskimi izdelki zaživela in privabljala nove stranke.

 

Vas zanima več?

PE BRNIK

+386 42 92 73 70

air@tls.si

Pon - pet / 07:00 - 17:00

 

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se