Odličnost delovanja podjetja T.L. Sirk d. o. o. potrjujeta tudi certifikata ISO 9001 in HACCP

Podjetje TLS je že od svojih začetkov pred več kot 25 leti, zavezano k najvišjim ciljem zagotavljanja svojih logističnih storitev. Pridobljena certifikata ISO 9001: 2015 in HACCP sta dodatna pokazatelja, da tudi danes v poslovnem svetu zvesto sledijo vrednotam kakovosti in načelom odličnosti.
 


Certifikat ISO 9001

Je mednarodni standard za vodenje kakovosti. Pridobijo ga lahko vse organizacije iz različnih gospodarskih sektorjev in dejavnosti. Temelji na osmih načelih vodenja kakovosti, ki so bistvena za dobro poslovno prakso. Ko podjetje ta načela vzame za svoja, pomagajo izboljšati poslovne rezultate v podjetju. Poglavitna načela so:

·         osredotočenost na odjemalce,

·         voditeljstvo,

·         vključevanje ljudi,

·         procesni pristop,

·         sistemski pristop k vodenju,

·         nenehno izboljševanje,

·         odločanje na podlagi dejstev,

·         vzajemno koristni odnosi z dobavitelji.


Pridobljeni mednarodni standard ISO 9001 za podjetje pomeni, da ga poslovni partnerji in stranke  prepoznavajo kot kakovostno in kredibilno organizacijo. Določa zahteve za vzpostavitev, izvajanje in nenehno izboljševanje procesov, ki izpolnjujejo zahteve kupcev ter veljavne zakonske in regulativne zahteve.


Podjetje TLS je certifikat ISO 9001:2015 pridobilo za delovanje vseh svojih poslovnih enot (Ljubljana, Brnik, Obrežje, Koper, Komenda) in potrjuje njihovo kakovost pri storitvah prevoza blaga v cestnem prometu, zagotavljanju transportnih storitev v ladijskem, letalskem in železniškem prometu, nudenju špedicijskih in carinskih storitev ter skladiščenju blaga.
 

ISO Certifikat

TLS/sl/ISO9001-CERT-Certificate-ENG-11032022.pdf

TLS/sl/ISO9001-CERT-Certificate-SLO-11032022.pdf


Sistem HACCP

HACCP pomeni podrobno analizo dejavnikov tveganja in kritičnih kontrolnih točk – HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points). Je sistematičen preventivni pristop k varnosti živil pred (mikro) biološkimi, kemičnimi in fizičnimi tveganji, ki se lahko pojavijo v proizvodnih procesih in povzročijo, da končni izdelek ni varen.
 

Sistem poskuša preventivno preprečevati pojav dejavnikov tveganj in ne dopušča, da bi šele z nadzorom končnih izdelkov ugotavljali posledice pojava dejavnika tveganja. Sistem HACCP se lahko uporablja v vseh fazah živilske verige, od pridelave živil do procesov proizvodnje, vključno s pakiranjem in distribucijo itd.


Zgodovina HACCP

Zasnovan v šestdesetih letih 20.stoletja, ko je ameriška Nacionalna uprava za aeronavtiko in vesolje (NASA) zaprosila podjetje Pillsbury za oblikovanje in proizvodnjo prvih živil za vesoljske lete. Od takrat je HACCP mednarodno priznan kot logično orodje, ki tradicionalne metode preverjanja nadgrajuje s sodobnim in znanstvenim sistemom varnosti živil. Na podlagi ocen dejavnikov tveganja omogočajo smernice HACCP industrijam, da učinkovito zagotovijo vire za vzpostavitev praks varne proizvodnje živil. Prvi standard o zahtevah glede higiene živil je Codex Alimentarius objavil že leta 1969 (General Principles of Food Hygiene CXC 1-1969). Številnim vmesnim posodobitvam je sledila tudi posodobitev v letu 2020, ki zlasti bolj podrobno opisuje zahteve glede zavezanosti vodstva, odgovornosti in kompetentnosti zaposlenih, komuniciranja in vzpostavljanja pozitivne kulture varnosti hrane v podjetju.


Certifikat HACCP je pridobilo podjetje TLS in njihovo skladišče v Komendi, ki strankam zagotavlja ustrezno skladiščenje živilskih izdelkov ter ustrezne embalažne materiale za živila in farmacevtske izdelke, skladiščene na sobni temperaturi.
 

HACCP Standard

TLS/sl/HACCP-ENG-11032022.pdf

TLS/sl/HACCP-SLO-11032022.pdf


 

Želite izvedeti več?

TLS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393

SI-1000 Ljubljana

+386 1 78 12 200

info@tls.si

 


 

 

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se