Cena kargo prevoza je odvisna od sezone!

V letalskem prometu je koledarsko leto razdeljeno na dve sezoni - poletno in zimsko sezono, na sezoni je vezan letalski vozni red.
 

Poletna sezona se začne konec marca (takrat, ko se prestavi ura) in traja do konca oktobra (ko zopet prestavimo uro nazaj), od takrat naprej pa je zimska sezona.
 

Vsi letalski prevozniki glede na sezoni prilagodijo vozne rede odhodov in prihodov letal ter spreminjajo,  ukinjajo ali dodajajo lete letal. Na dve sezoni letalskih prevozov so vezani tako potniki kot tovor. Večina tovora – karga - potuje na potniških letih, del pa na transportnih letalih, ki prevažajo zgolj kargo.
 

V primeru potniških letal je prostor razdeljen za potnike in kargo prostor, ki pa je namenjen prtljagi in komercialnemu kargu. V primeru potniških letal imajo potniki in njihova prtljaga vselej prednost pred kargom.
 

Visoka sezona letalskega transporta sega v zimsko sezono, v čas med oktobrom in decembrom, traja nekje do božiča. Takrat se obseg tovora na letalskih prevozih poveča, poveča se tudi povpraševanje in posledično tudi cene kargo prevozov.

 

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se