TLS-jev nadomestni kamionski prevoz zaradi železniške nesreče v predoru Hrastovlje

25. junija 2019 je nekaj pred 15. uro v predoru Dol pri Hrastovljah iztirilo šest vagonov 18-vagonske vlakovne tovorne kompozicije, ki je na železniški progi Koper – Ljubljana, v cisternah prevažala kerozin.

Nesreča je po prvih podatkih nastala zaradi poškodovane kretnice, železniški promet pa je za tri dni na tej relaciji popolnoma zastal. Na omenjenem odseku dnevno pelje okoli 100 vlakov, od tega je od 75 do 80 vlakov tovornih. Strokovnjaki za logistiko ocenjujejo, da se je zaradi štirih dni popolnega zaprtja dela železniške proge proti koprskemu pristanišču nabralo za do 250 vlakov, ki zamujajo s tovorom, zamudo bo treba nadomestiti v prihajajočih tednih.
 

V Luki Koper so zaradi omenjene nesreče nastale težave z zastoji tovornega prometa. Za omilitev posledic prekinitve železniškega tovornega prometa so svoje poslovne stranke spodbudili k uporabi kamionskih prevozov, zaradi česar se je na cestah proti Primorju povečal kamionski promet.
 

Ker je tudi naše logistično podjetje T.L. Sirk uporabnik storitev železniških prevozov tovora, smo v preteklih dneh v izogib zamudam tovornih pošiljk, ladijske kontejnerje z železnice preusmerili na naše kamione in s tem strankam zagotovili pravočasno dostavo.

 

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se