Naročanje izdelkov iz Kitajske in ZDA prek spleta

Če je vaše podjetje ponudnik spletne trgovine z različnimi izdelki, ki prihajajo iz tujine, je logistika, kako izdelke najhitreje in po najugodnejši ceni pripeljati do naročnika, zelo pomembna. Tu vam na pomoč priskoči podjetje T.L. Sirk, ki ima z transportom in logistiko več kot 25 let izkušenj.
 

Najpogosteje gre pri naročanju izdelkov prek spleta za uvoz iz Kitajske, deloma tudi iz ZDA. Običajno spletne trgovine ponudnikov tržijo potrošno blago, torej predmete za osebno uporabo, oblačila in tekstil za dom, kozmetiko in lepotilne pripomočke, pa gospodinjske predmete in izdelke za hišo in vrt. Združili bi jih lahko pod skupni imenovalec - potrošno blago za fizičnega uporabnika.
 

Naše logistično podjetje za transport na spletu naročenih izdelkov najpogosteje uporablja letalski prevoz – kargo, običajno je dodana tudi storitev »od vrat do vrat«, ko naročeno blago dostavimo podjetju, ki je lastnik spletne trgovine.  Stranke – podjetja pogostokrat naročijo, da se blago dostavi na več različnih krajev (običajno v skladišča strank - tudi v drugih državah EU).
 

Na spletu naročeni izdelki dospejo na letališče Brnik, kjer se jih ocarini in sprosti v prost promet. Če se blago ne ocarini na Brniku, se v tranzitu pošlje naprej, oziroma dostavi na dogovorjeno mesto po naročilu stranke. Pri carinskih postopkih veljajo vsa pravila, vsi carinski predpisi in vse prepovedi, ki so v običajni uporabi za uvoz blaga v EU. Torej, če je določen izdelek na črni listi oziroma je prepovedan, se ga v Slovenijo (EU) ne sme uvoziti pod nobenim pogojem. Za določene izdelke je uvoz možen le, če je ugotovljeno, da ga je naročnik kupil zgolj za lastno uporabo (pomembna je količina). 
 

Težavni so lahko vsi izdelki, namenjeni izboljšanju zdravja, ki se jih pri uporabi zaužije. Na primer prehranski dodatki in blago z omejitvami (substance, ki jih npr. lahko uvoziš v Afriko, v EU pa ne!).Če se takšni izdelki uvozijo, pa zanje v Sloveniji (in EU) velja prepoved uvoza, gre omenjeno blago v uničenje. Poleg carinske službe se v takšnih primerih vključijo še različne inšpekcijske službe, fitosanitarni nadzor ali veterinarska inšpekcija.
 

Ob dostavi naročenih izdelkov prek spleta, transport in logistiko prepustite nam. Svetovali vam bomo in poiskali najhitrejšo in najugodnejšo pot naročenih izdelkov do vaših skladišč.


T.L. Sirk d.o.o.
Zgornji Brnik 130, 4210 Brnik Aerodrom

+386 42 92 73 70
air@tls.si

 

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se