Ko ladjo nadomesti letalo

Po podatkih Mednarodne pomorske organizacije prav ta trenutek po svetovnih morjih pluje več kot 50 000 trgovskih ladij, ki na krovu prevažajo različne vrste tovora. Okrog 90 odstotkov vseh pošiljk tako pripluje po morju. Ladijski prevoz je z uvozom in izvozom dobrin, tako samoumevnih za sodobno družbo, za svetovno gospodarstvo postal nepogrešljiv.


Tega se naše podjetje T.L.Sirk d.o.o., dobro zaveda. Smo člani največjih svetovnih logističnih zvez in partner mnogih svetovnih ladjarjev (MSC, COSCO, Maersk, Evergreen, Safmarine, China Shipping, …). Organiziramo tako ladijski prevoz FCL (polni zabojniki) in LCL (zbirni ladijski transport), kot tudi transport hlajenih zabojnikov in razsutega tovora. 80 m3 tovora je obsegal največji tovorni volumen, ki smo ga v zabojniku pripeljali do cilja.



Tovor na ladjah običajno potuje v kovinskih zabojnikih in ladje, ki jih prevažajo po vsem svetu, so namensko zgrajene zanje. V povprečju traja mesec dni, da tovorne ladje iz Kitajske priplujejo do Evrope. Na poti imajo lahko več postankov v pristaniščih, kjer razkladajo in nakladajo zabojnike za pot na nove destinacije.

 

PE Koper – z nami v vsa svetovna pristanišča

Vsako leto tovorne ladje prepeljejo več kot 150 milijonov zabojnikov različnih proizvodov, od igrač, oblačil, obutve, kozmetičnih pripomočkov, delov za avtomobilsko industrijo do hrane za živalske ljubljence. Ladijski zabojniki ustrezajo standardnim meram, kar omogoča lažje rokovanje in hitrejši prevoz. Njihova korist se odraža predvsem v tem, da tovor v zabojniku ne doživi več vmesnih pretovorov in se lahko prevaža z različnimi prevoznimi sredstvi. Največje tovorne ladje lahko prevažajo več kot 18.000 zabojnikov hkrati.


Poslovna enota TLS Koper je točka, kjer se cesta konča in se prične pot po morju. Za naše stranke uredimo prevoz zabojnika po morju iz ali do vseh svetovnih luških destinacij, poskrbimo za vse izvozne oziroma uvozne carinske postopke ter prevoz zabojnika po cesti do končne destinacije. Do danes smo tovor varno dostavili v več kot 33 pristanišč po vsem svetu.

 

Po morju ali po zraku?

Najhitrejšo storitev prevoza tovora pa nudijo letalski prevozi, imenovani letalski kargo. Stranke lahko izbirajo med zagotovljenim (garantiranim) servisom, ko pošiljka potuje po natančno določenem urniku (booking) in je njen prihod vnaprej določen, ter med ne-zagotovljenim (ne-garantiranim) servisom, ko je prispeli čas pošiljke gibljiv. V primerjavi s pomorskim transportom je letalski prevoz mnogo hitrejši, vendar precej dražji od pomorskega. Tako pri ladijskem kot pri letalskem prometu je potrebno, časovno in cenovno, upoštevati še kopenski del (inland), ko se tovor prepelje iz pristanišča do letališča, oziroma obratno.


Podjetje T.L.Sirk d.o.o., PE Brnik, lahko svoje stranke zastopa v vseh upravnih postopkih, saj imajo vsi naši zaposleni licence za zastopanje v carinskih zadevah. Vso potrebno dokumentacijo uredimo tudi za blago, kjer je potreben sanitarni ali veterinarski inšpekcijski nadzor. Ob tem strankam s svetovanjem pomagamo do najhitrejšega in najenostavnejšega protokola v vseh postopkih carinskega zastopanja. Smo gospodarski subjekt s statusom AEO, kar ob izpolnjevanju določenih pogojev in meril, prinaša ugodnosti v obliki zmanjšanja fizičnih in dokumentarnih carinskih kontrol glede varstva in varnosti ter omogoča lažji dostop do poenostavitev v skladu s carinskimi predpisi.

 

Kombinirana storitev SEA&AIR

Svoje strankam nudimo tudi vmesno kombinacijo, imenovano SEA&AIR servis, ko pošiljka delno potuje po morju, del poti pa opravi pa z letalom. Pri uvozu blaga pošiljke običajno najprej potujejo v Dubaj, od tam pa naprej proti daljnemu vzhodu. Cene storitev so pri tej kombinaciji nižje od letalskega transporta, čas pa je krajši od ladijskega tranzitnega časa.  Največkrat se omenjeno SEA&AIR kombinacijo uporablja za večje pošiljke, težje od 1.000 kg. Naše podjetje je del svetovne logistične mreže, zato zagotavlja zahtevane standarde in upošteva vse predpise tako v letalskem kot v pomorskem prometu. Del oskrbovalne verige je že več kot 20 let in ves ta čas uspešno konkurira na svetovnem trgu ter ostaja zaupanja vredno podjetje.

 

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se