Carinjenje in skladiščenje

Carinske storitve

Carina (carinjenje) je obvezna denarna dajatev za blago, ki se uvaža na določeno carinsko območje, izvaža iz njega ali pa se prek njega prevaža. Carinski postopki so vsi postopki v procesu pridobivanja izvozne, uvozne ali tranzitne dokumentacije za blago. Carine skupaj s prispevki, taksami in z davki v ožjem smislu, sodijo med davščine.

V poslovnih enotah T.L. Sirk d.o.o. na Obrežju in v Kopru za uvoznike ali izvoznike različnega blaga uredimo vso zakonsko potrebno dokumentacijo za izvoz ali uvoz blaga v Slovenijo ali ostale države EU. Vsi naši zaposleni imajo licence za zastopanje v carinskih zadevah. Strankam uredimo tudi vso potrebno dokumentacijo za blago, za katerega je potreben sanitarni ali veterinarski inšpekcijski nadzor.
 

Smo tudi imetniki dovoljenja za poenostavljene carinske postopke (AEO), ki omogoča hitrejšo izvedbo carinskega postopka in zato hitrejši prevzem blaga v podjetjih. Dovoljenje za poenostavljene carinske postopke podeljuje Finančna uprava RS tistim gospodarskim subjektom, ki izpolnjujejo predpisane pogoje in merila. Namen AEO je izboljšanje varnosti na zunanjih mejah Evropske unije in pospešitev pretoka blaga s poenostavljenimi postopki carinjenja (hišno carinjenje) z uporabo informacijske tehnologije.

 

Skladiščenje

Podjetje T.L. Sirk d.o.o.  je za svoje stranke v Ljubljani, na Viču, tik ob obvoznici, zgradilo moderne skladiščne prostore, ki so dostopni za vse vrste tovornih vozil. Tukaj skladiščimo, pretovarjamo in odpremljamo blago. Na voljo je sodobna oprema, visoko regalno skladišče in ekipa sodelavcev, ki vsak dan, od 07.00 do 22.00, skrbi za nemoten potek dela. Vsi naši skladiščni objekti so tehnično varovani.
 

Poleg skladiščenja (na voljo so pokrita in zaprta skladišča s kapaciteto 28.000 palet) svojim strankam nudimo tudi druge špediterske storitve:

-          Distribucijo in prepakiranje pošiljk (blago na željo stranke tudi prepakiramo, označimo ali z manjšimi vozili dostavimo na željeno mesto ob dogovorjenem času).

-          Pretovarjanje zabojnikov (v sodelovanju z našo PE Koper uredimo pretovor iz ali v zabojnike. V primeru, da je blago namenjeno za izvoz ali je v tranzitu, pa vso dokumentaciji vnaprej pripravi naša PE Obrežje).

-          Cross – Docking (izvajamo direktni pretovor blaga iz vozila na vozilo).

-          Paletiziranje (ob upoštevanju naročnikovih želja, blago preložimo na manjše ali večje palete za lažjo distribucijo).

 

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se