Blago iz Kitajske v Slovenijo po železnici v 12 dneh

Železniški prevoz blaga iz Kitajske se vse bolj uveljavlja, saj je mnogo cenejši od letalskega transporta blaga, tranzitni čas pa je mnogo krajši od pomorskega transporta. Novo svilno pot, kakor so starodavno trgovsko mrežo med Azijo in Evropo imenovali že nekdaj, je Kitajska obudila že pred leti, ko je vzpostavila prvo neposredno železniško povezavo z Veliko Britanijo. Poleg Londona je bilo s različnimi kitajskimi mesti takrat povezanih kar 15 pomembnih evropskih trgovskih središč -  na primer Madrid, Hamburg, Duisburg, Rotterdam, Varšava, Lodge.
 

Če se je železniški tok dobrin iz Kitajske v preteklih letih osredotočal predvsem na Severno Evropo, je pred meseci zaživel tudi njegov južni krak. Novembra lani je v turško Ankaro prispel skoraj kilometer dolg tovorni vlak iz Kitajske. Po krajšem postanku je nadaljeval pot proti Bolgariji, Srbiji, Madžarski, Slovaški do končnega cilja – češke Prage. Kitajska pospešeno obnavlja tudi železniško progo Beograd – Budimpešta, ter tako hitro in cenovno ugodno potovanje tovornih pošiljk zagotavlja tudi državam Južne Evrope in Balkana. Koridor 10 se imenuje področje, ki se bo dopolnilo z že izgrajeno železniško povezavo in se je prek njega z novo svilno potjo povezala tudi Slovenija.
 

Slovensko podjetje (naročnik) lahko sedaj s pomočjo logističnega podjetja, blago iz Kitajske v Slovenijo pripelje v izjemno kratkem času, po zelo ugodni ceni. Logistično podjetje T.L. Sirk naročniku zagotovi prostor za transport pošiljk  v vlakovni kompoziciji, kjer seveda velja pravilo – daljše zakupljene kompozicije imajo nižje cene. Za naročnikove pošiljke blaga uredijo tudi vse potrebne carinske postopke.  Na njihovem terminalu v Ljubljani organizirajo razklad zabojnikov s pošiljkami, ki jih lahko, delno ali v celoti, skladiščijo v skladišču TLS Ljubljana. Njihovo skladišče je sodobno opremljeno visoko regalno skladišče z usposobljeno ekipo sodelavcev. Blago na željo naročnika tudi prepakirajo in uredijo cestni transport naročenega blaga do vrat lokacije, kjer naročnik uvoženo blago potrebuje.


 

Uvoz različnih izdelkov iz Kitajske v Slovenijo še nikoli ni bil tako preprost, hiter in cenovno ugoden.


Vas zanima več?
T.L.Sirk d.o.o.
+386 1 78 12 200
info@tls.si

 

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se