Temeljni procesi skladiščenja

Razumevanje temeljnih procesov v skladišču je nujno za vsakogar, ki opravlja posel, pri katerem mora skladiščiti določene izdelke. Skladiščiti jih je potrebno zaradi neskladnosti med časom proizvodnje in časom uporabe dobrin, zaradi oddaljenost med krajem proizvodnje in krajem potrošnje, zaradi različnih trgovskih in/ali finančnih pogojev ali zaradi potrebe po varnosti oskrbe izdelkov. Osnovne naloge v uspešnem in učinkovitem skladišču torej so: prevzem in izdaja blaga, varovanje blaga pred krajo, smotrna razporeditev materiala znotraj skladišča, prerazporejanje blaga, kontrola stanja zalog, skrb za red, čistočo in izvajanje zakonskih predpisov ter skrb za ekonomično poslovanje.



Temeljni procesi skladiščenja so:

Prevzem blaga:

pri prevzemu blaga se najprej pregleda vso dokumentacijo, ki blago spremlja. Če je dokumentacija ustrezna, skladiščno osebje razloži prejeto blago. Pri tem pazi, da ne pride do poškodb blaga. Skladiščno osebje mora preveriti tudi, če se prejeta količina blaga ujema s količinami, zapisanimi v spremni dokumentaciji.

 

Uskladiščenje:

uskladiščenje blaga je zelo pomemben proces, saj je od tega, kako je blago nameščeno, odvisno tudi varovanje. Varovanje je pomembno zaradi preprečevanja blagovnih izgub.

 

Komisioniranje:

komisioniranje je proces, v katerem se blago iz skladišča zbira glede na vsebino in količino posameznega delovnega naloga. V komisioniranje lahko sodi tudi prepakiranje, embaliranje ali etiketiranje izdelkov.

 

Odprema blaga:

pri odpremi blaga se blago, ki se je zbralo s komisioniranjem, naloži na prevozno sredstvo in odpelje do naročnika.

 

Logistično podjetje T.L. Sirk v Ljubljani, tik ob obvoznici nudi skladiščenje različnega blaga v modernih skladiščnih prostorih, ki so dostopni za vse vrste tovornih vozil. V visokem regalnem skladišču s kar 28.000 paletnih mest, je na voljo sodobna oprema, nudijo pa tudi vse spremljajoče procese skladiščenja, od paletnih in ročnih razkladov in nakladov, komisioniranje in manipulacijo blaga. V sodelovanju z njihovo PE Koper uredijo tudi pretovor iz ali v zabojnike (kontejnerje). V primeru, da je blago namenjeno za izvoz ali je v tranzitu, pa za svoje stranke vnaprej uredijo vso potrebno dokumentacijo.

 

Vas zanima več?

+386 1 78 12 200

+386 51 64 56 45

skladisce@tls.si

 

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se